Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Time/reseptbestilling

Du kan bestille legetime hos oss ved å ringe telefonnummer 77 18 55 00 i åpningstiden, via SMS, eller ved å benytte lenken til høyre. Behandlingstid for time- og reseptbestilling er 2 arbeidsdager. 

Tenk over om problemstillingen din kan håndteres på telefon, video eller E-konsultasjon. Vær oppmerksom på at svartiden på E-konsultasjon er 3-5 dager, og at det derfor ikke egner seg for øyeblikkelig hjelp eller andre henvendelser som krever oppfølging samme dag. E-konsultasjon egner seg godt for enkle problemstillinger, spesielt oppfølging av kjente og avgrensede problemstillinger.

Både E-konsultasjon og telefonkonsultasjon belastes på samme måte som en vanlig konsultasjon, med mindre det dreier seg om svært korte og enkle beskjeder. 

 

Timebestilling via SMS (ikke ø-hjelp)

Start tekstmeldingen med Bardu + fødselsdato, navn og eventuelt annen informasjon. Oppgi om du kan ha konsultasjonen via telefon eller video. Send til telefonnummer 2097.

Eksempel: Bardu 05.04.76 Ole Duck. Trenger time, helst tirsdag.

Dersom du har behov for en øyeblikkelig-hjelp-time samme dag kan du ikke benytte SMS-funksjonen. Sensitiv informasjon skal ikke sendes på SMS.

 

Reseptbestilling

Du bestiller nye resepter på dine faste medisiner ved å ringe legekontoret og snakke med en av våre medhjelpere eller via lenken til høyre. Reseptene sendes elektronisk, oftest samme eller påfølgende virkedag. Resepter på sovemedisiner eller sterke smertestillende kan ikke bestilles per SMS. 

For oversikt over dine egne resepter logg deg inn på MineResepter.no eller forhør deg på apoteket.

Du kan finne oversikt over dine resepter her: Mine resepter

Avbestille time, eller endre timeavtale

Ring oss eller send BARDU fødselsdato og navnet ditt med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097.

Avbestilling av time må skje senest 24 timer før konsultasjonen skulle finne sted, hvis ikke vil du bli belastet. Dersom du på grunn av akutt luftveisinfeksjon ikke har anledning å møte på time, vil du ikke bli belastet. 

 

Om videokonsultasjoner

Dette er nytt for oss i legetjenesten, men vi finner ut av det sammen! I forkant av din legetime logger du inn på https://bardulk.confrere.com/ 

Råd ved videokonsultasjon:

  • Finn et rolig sted å sitte.
  • Bruk headset eller hodetelefoner om du har.
  • Sitt der du har best nett (nær router – eller nær vindu ved 4G).
  • Ikke sitt med ryggen til vindu eller sterk lyskilde da ser ikke legen deg så godt.
  • Sitt gjerne ved en lampe hvis du skal vise frem et utslett eller liknende.
  • Ikke vær redd for å prøve, å åpne en kanal som dette vil kunne gi deg større trygghet.
  • Kanskje må en medhjelper eller slektning delta med sin telefon.
  • Du kan få helsehjelp uten å utsette deg for smitte eller påføre andre smitte.
  • Dette er nytt for mange av oss fastleger også, så vær tålmodige med oss om vi er klønete i starten.Vi skal finne ut av dette sammen, og lover å gjøre det beste vi kan.

Angående ventetider

I fastlegeforskriften er det i §21 angitt at pasienter skal få konsultasjon så tidlig som mulig og normalt innen 5 arbeidsdager. Det kan tidvis være lengre ventetider på legetime enn 5 arbeidsdager. Dersom du bestiller time per SMS og får time senere enn du mener er nødvendig ber vi deg om å kontakte legekontoret per telefon eller oppmøte.